برنامه نویسی شغل پردرآمدی است. چرا و چطور؟

چرا برنامه نویسی شغل پردرآمدی است؟

در اوایل که وارد حوضه برنامه نویسی شدم مدام این سوال رو از خودم می‌پرسیدم که چرا برنامه نویسی شغل پردرآمدی است؟ و هیچ گاه نیز به سراغ پاسخ آن نرفتم 🙁 چرا که من در سال‌های اول فقط برای علاقه برنامه نویسی می‌کردم و درآمدش برام ملاک نبود. اما بعد از چند سال که وارد بازار کار شدم تازه فهمیدم که چرا برنامه نویسان معمولا با کمی تلاش و تخصصی که دارند، درآمدهای بالایی دارند. اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید در ادامه با من همراه باشید.

چرا برنامه نویسی شغل پردرآمدی است؟

همانطور که می‌دانید، ما اکنون در عصر تکنولوژی زندگی می‌کنیم و دور و اطراف ما را دستگاه‌ها و تجهیزات الکترونیکی و هوشمند احاطه کرده‌اند. حالا چرا به این دستگاه‌ها هوشمند می‌گوییم؟ زیرا که این نوع از تجهیزات قادر هستند طبق یک برنامه‌ریزی خاص کار یا فعالیتی را به طور خودکار انجام دهند. حال خیال می‌کنید این دستگاه‌ها از خود اختیاری دارند؟ یا این که عاقل هستند و فهم و شعور دارند؟ و یا این که می‌فهمند که چه کاری را باید انجام دهند؟ خیر. آن‌ها فقط طبق برنامه‌ای که انسان برایشان تعیین کرده‌است، عمل می‌کنند. و این برنامه توسط یک برنامه نویس برای این دستگاه نوشته می‌شود و توسط یک سیستم پردازنده که داخل دستگاه قرار داده می‌شود، برنامه اجرا می‌شود.
به طور کلی می‌توان گفت که همان سه اصل برنامه نویسی در دستگاه‌های هوشمند پیاده‌سازی شده است:

ورودی - پردازش خروجی
روال اجرای یک برنامه کامپیوتری

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، برنامه نویسی در خیلی از بخش‌های دیگری از زندگی ما به چشم می‌خورد. به عنوان مثال به موارد زیر توجه کنید:

  • هر کدام از اپلیکیشن‌های موبایل یا کامپیوتر شما حاصل تلاش برنامه نویس یا یک تیم برنامه نویسی می‌باشد.
  • تلویزیون هوشمند، ساعت هوشمند و… نیز به همین شکل برنامه نویسی و تولید شده اند.
  • هر روزه شما در اینترنت جستجو می‌کنید و مطالب مختلف را می‌خوانید، ویدئو تماشا می‌کنید یا موسیقی گوش می‌دهید. تمامی این سایت‌هایی که شما روزانه از آن‌ها بازدید می‌کنید نیز در پشت پرده (Back-End) دارای هزاران خط کد برنامه نویسی هستند و کار این برنامه‌ها کنترل وب سایت و نمایش نتایج به شماست.
  • خودرویی که با آن از مکانی به مکان دیگر حرکت می‌کنید نیز ممکن است دارای سیستم (های) هوشمندی برای بررسی موارد مختلفی از جمله امنیت، میزان مصرف بنزین و…. باشد.

برخی از روش‌های کسب درآمد از برنامه نویسی

تا الان متوجه شدیم که برنامه نویسی تقریبا در اکثر کارهای روزمره ما رسوخ کرده است. حال وقت آن رسیده است که بررسی کنیم که با استفاده از چه روش‌هایی می‌توان از این شغل درآمد کسب کرد. اما قبل از آن اجازه دهید به یک نکته اشاره کنم:

برنامه نویسی شغل پردرآمدی است به شرط آن که:

  1. در این زمینه تخصص داشته باشید (یا آن را کسب کنید)
  2. همیشه در حال آموختن باشید
  3. یک زمینه خاص را برگزینید و در آن حرفه‌ای شوید.

بسیار خوب! حال بریم سراغ روش‌های کسب درآمد از برنامه نویسی:

1. استخدام به عنوان برنامه نویس

همین الان اگر در سایت‌هایی مثل دیوار، شیپور یا وب سایت‌های کاریابی یک سرچ ساده انجام دهید، کلی آگهی استخدام برنامه نویس را خواهید دید.

آگهی استخدام برنامه نویس در دیوار
آگهی استخدام برنامه نویس در سایت دیوار

2. فریلنسرینگ

در این روش شما برای خود کار می‌کنید و به صورت پروژه‌ای با شخص متقاضی در ارتباط خواهید بود و در ازای دریافت دستمزد، کار طرف مقابل را انجام می‌دهید. این روش اگر پُرکار باشید معمولا درآمد آن از استخدام شدن به مراطب بیشتر است. شما می‌توانید از هر طریقی که تمایل دارید پروژه دریافت کنید اما اکثر فریلنسرها در وب سایت‌های فریلنسری مثل: انجام میدم یا پونیشا ثبت نام می‌کنند و از این طریق پروژه دریافت می‌کنند. کار این سایت‌ها به این صورت است که کارفرما پروژه خود را ثبت می‌کند و وب سایت پروژه‌ها را به فریلنسرها اختصاص می‌دهد و آن‌ها آن را انجام داده و به کارفرما تحویل می‌دهند.

برنامه نویسی به روش فریلنسرینگ
کسب درآمد از برنامه نویسی به روش فریلنسری

3. آموزش به دیگران

اگر در برنامه نویسی تخصص پیدا کرده‌اید و توانایی‌اش را دارید، می‌توانید برنامه نویسی را به افراد تازه کار آموزش دهید. می‌توانید مطلب آموزشی در این زمینه بنویسید و تولید محتوا کنید یا این که ویدئو آموزشی تولید و منتظر کنید. دوره آموزشی بسازید و به عنوان محصول بفروشید.

برنامه نویسی در ایران (سود بیشتر یا نابودی؟)

می‌دانم که ممکن است برخی از شما دوستان با خود بگویید که برنامه نویسی در ایران جای رشد ندارد و محکوم به شکست است. در پاسخ به شما باید بگویم که دارید اشتباه می‌کنید. ایران یک کشورد در حال توسعه است و تازه چند سال است که فعالیت جدی‌ای در اینترنت داشته است و جایگاه خود را یافته است. ایران خیلی جای رشد و توسعه در اینترنت دارد و همانطور که گفته شد اینترنت = برنامه نویسی و درآمد.
از چند سال گذشته تاکنون علاوه بر اینترنت، اپلیکیشن‌های موبایل نیز رونق چشم‌گیری داشته‌اند. پس اگر شما به برنامه نویسی وب یا موبایل علاقه دارید، به راحتی می‌توانید درآمد عالی کسب کنید.

به غیر از زمینه‌های بالا، در این موارد نیز جای رشد بسیار خوبی وجود دارد:

  • اینترنت اشیاء: برنامه‌ریزی و کنترل اشیاء مختلف از طریق موبایل یا کامپیوتر
  • برنامه نویسی کجت‌ها و ساعت‌های هوشمند
  • بازی سازی و تولید بازی‌های ویدئویی

سخن پایانی

قطعا برنامه نویسی شغل پردرآمدی است اما با مواردی که گفته شد، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. مگر آن که خودتان بخواهید که از برنامه نویسی کسب درآمد کنید و در این راه قدم بگذارید. مطالبی که گفت شد فقط جنبه آگاهی دارد و نتیجه فقط به عملکرد شما برمی‌گردد.

ممنونم که تا اینجا با من همراه بودید. ثبت نظر شما باعث بهبود عملکرد و مطالب خواهد شد.

حسین استانستیمشاهده نوشته ها

Avatar for حسین استانستی

من حسین استانستی طراح و توسعه دهنده وب هستم. 22 ساله و ساکن مشهد. در حدود 7 سال است که در زمینه وب و اینترنت فعالیت دارم و مهارت‌ها و تجربیات زیادی کسب کرده‌ام و اکنون به درجه‌ای رسیده‌ام که توانایی دارم هر نوع سایت با هر امکانات و قابلیتی را طراحی و پیاده‌سازی کنم.

دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *